Back to top

L'any 2018 es detectaran 530 casos nous de càncer de mama

Avui és el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, la tipologia de càncer que més afecta les dones. Segons dades de la Lliga Contra el Càncer, al Camp de Tarragona es detectaran 530 casos nous l'any 2018. La bona notícia és que el percentatge de curació d'aquesta malaltia arriba ja al 90%. De tot plegat en van parlar ahir al magazín de Canal Reus, Avui per Demà.
càncer de mama

530 dones del Camp de Tarragona rebran el diagnòstic de Càncer de Mama l'any vinent, així ho indiquen els estudis publicats recentment per la Lliga Contra el Càncer de Mama. És el més freqüent entre les dones i el cert és que té un índex de curació del 90%, una xifra molt alta si ho comparem amb el 30% d'ara fa 20 anys.

"Els tractaments han evolucionat molt, fa 15 anys els metges no s'imaginaven que tindrien els medicaments que hi ha actualment", explica el director de la Lliga al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, David Ortega. El responsable d'aquesta entitat també insisteix en la importància del programa de detecció precoç: "el fet que et detectin la malaltia en les primeres fases garanteix gairebé una curació del 100%".

El càncer afecta cada vegada a un major nombre de població motivat, bàsicament, per l'augment de l'esperança de vida. Per moltes dones un bàlsam per superar la malaltia és sentir-se bé amb elles mateixes i agradar-se quan es veuen al mirall. Així ho explica la Neus Valdepérez, a qui li van detectar càncer de mama fa 12 anys quan la malaltia no estava tan visibilitzada. "La prioritat de les malaltes és curar-se, però si una se sent bé físicament té molta més força, el fet de poder sortir al carrer trepitjant fort és molt positiu", explica.

Valdepérez, qui ara també és voluntària de la Lliga Contra el Càncer, valora molt positivament que cada vegada es facin menys mastectomies. A més recalca que les que es fan "no són irreversibles perquè s'estan fent moltes reconstruccions, això és una gran esperança per nosaltres".

Per tal que se sentin ben guapes i per contribuir econòmicament a la causa, la perfumeria Júlia de Reus maquillarà divendres a totes les persones que s'hi acostin per un donatiu mínim de 10 euros que es destinarà íntegre a la lliga.

Paraules clau: