Back to top

L'any de la cabra xinès també arrenca a Reus

LAURA ROIG

Aquest cap de setmana els xinesos que viuen a les comarques tarragonines han celebrat a Reus l’entrada del nou any, l’any de la cabra. Unes dues-centes persones han participat a la festa que ha tingut lloc a l’institut Salvador Vilaseca i que ha comptat amb tallers relacionats amb la cultura i llengua xineses i espectacles tradicionals d’aquest país.

Taller de cuina, de cal•ligrafia, esports, jocs de taula, projeccions infantils... Aquestes són algunes de les activitats que s’han dut a terme en el marc de la celebració del nou any xinès. Entre els tallers, un que no hi podia faltar, el de l’elaboració dels tradicionals fanalets.

La festa, en què hi han assistit les màximes autoritats xineses a Catalunya, ha acabat amb un espectacle típic d’aquest país seguit d’un dinar tradicional. Tot plegat per donar el tret de sortida al nou any xinès, l’any de la cabra. Ha estat una celebració oberta a tothom amb un doble objectiu: apropar la cultura xinesa als catalans, i mantenir vives les arrels de la comunitat xinesa afincada al camp de Tarragona.

Entre els assistents hem conegut l’Anna i el seu fill Zuig, arribat de Xina ara fa dos anys. L’essència de la celebració del nou any xinès, la festa més important del seu calendari, és la unió entre les persones per compartir la felicitat. A la demarcació de Tarragona hi viuen més de dos mil xinesos.