Back to top

L'Associació d'Alzheimer de Reus i el Baix Camp alerta d'un possible tancament del centre

L’Associació d’Alzheimer de Reus i el Baix Camp alerta del futur tancament de l’entitat per problemes econòmics. La presidenta de l’associació argumenta que no tenen diners per pagar les nòmines dels 11 treballadors i que si la situació continua així es veuran obligats a tancar el proper mes de desembre.

Es tracta d'un centre privat, acreditat per la Generalitat, però que depèn de les quotes dels socis, dels usuaris i dels projectes que porten a terme durant l'any pels que reben una subvenció variable de la Generalitat. La presidenta insisteix que la pèrdua de poder adquisitiu de les famílies i la reducció de la llei de la dependència son factors que han afectat de forma crucial el seu manteniment.

Lerín assegura que al mes de juny ja es van reunir amb l'Ajuntament de Reus i amb els serveis territorials de la Generalitat, per plantejar-los les seves alternatives. Però de moment encara esperen una resposta. Per la seva banda, la regidora de Benestar Social del consistori reusenc assegura que estan treballant en les seves propostes i assumeix que seria impensable que es tanqués aquest centre.

L’Associació d’Alzheimer Reus i Baix Camp és un centre pioner en tractaments d’estimulació cognitiva i també és l’únic a la demarcació de Tarragona que ofereix aquest servei. Coincidint amb el dia mundial de l’alzheimer l’entitat ha organitzat aquest divendres les segones jornades de la malaltia a Reus, amb la participació de diferents especialistes. Unes jornades que serveixen per reivindicar l’Alzheimer continua sent una prioritat.