Back to top

L'equip de govern presenta els pressupostos sense definir les inversions

Tot indica que caldrà una modificació de crèdit que es presentarà més endavant per a definir aquesta quantitat. D'altra banda, segueix la prioritat en la reducció del deute municipal i, segons el document, s'espera tancar l'any amb una ràtio d'endeutament un 9% més baixa que aquest 2017.
L'alcaldessa Mendoza i tres membres més de l'equip de govern durant la presentació dels pressupostos

Pressupostos en part. L'equip de govern de Cambrils ha presentat un document de cara al 2018 on encara no s'especifica la quantitat que l'Ajuntament destinarà a inversions municipals.

D'inversions se'n parla, per exemple, de l'obertura de Ràdio Cambrils, que ronda els 20.000 euros, dels horts urbans, una proposta d'un dels grups a l'oposició, l'Assemblea de Cambrils, i de projectes més específics com ara una persona dedicada a la cohesió social en barris determinats, com l'Eixample i Nou Cambrils.

Totes elles, les possibles inversions, a l'espera de concretar-se i presentar-se més endavant mitjançant una modificació de crèdit. "Tenim una postura responsable que ens ha de permetre, de cara a aquest tercer any de mandat, acabar d'aconseguir els grans objectius i projectes que tenim per la ciutat", ha remarcat l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza.

L'altre tret característic dels nous pressupostos cambrilencs segueix sent el deute. Segons el document, l'equip de govern espera tancar l'any 2018 amb un deute de 23.909.000 milions d'euros i una ràtio del 58%. El que suposa una reducció de nou punts respecte aquest 2017, que estancarà amb una ràtio del 67%.

En aquest sentit, el consistori afronta un pagament fix de deute i interessos de prop de 4.438.000 milions d'euros cada any. "Les liquidacions dels darrers pressupostos avalen els resultats i la contenció de la despesa ajuda a creació d'un excedent que es reverteix en el deute", ha assegurat el regidor d'Hisenda a l'Ajuntament de Cambrils, Jaume Gila.

Els nous pressupostos, de gairebé 43.946.000 milions d'euros, representen un increment general del 3% respecte els del 2017. També pugen 1,7 milions d'euros a nivell dels diferents patronats municipals. Des de l'equip de govern també han obert la possibilitat de separar algunes partides i fer-les participatives a la ciutadania.

Paraules clau: