Back to top

Les agències de viatges, tocades de mort

Les agències de viatges no preveuen una recuperació de l'activitat normalitzada fins el 2023, quan la vacuna per la covid-19 hagi arribat a tot el món.

S'apropa el Pont de la Puríssima, unes dates en què, en circumstàncies normals, molts s'estarien plantejant passar uns dies de vacances fora de casa. Però en plena pandèmia el viatge d'oci pràcticament ha desaparegut.

La supervivència de les agències de viatge perilla

L'activitat a les agències de viatge està sota mínims, i és que sense viatges turístics poc moviment hi ha en aquests establiments. Alguns han reduït molt els horaris i el personal, i d'altres, fa mesos que estan tancats, com és el cas de l'agència Viatges Soronellas de Reus, que després del confinament del mes de març no han tornat a obrir.

El seu gerent, Pelai Soronellas, veu les expectatives de recuperació a molt llarg termini, sobretot pel que fa a creuers i llargs viatges. En aquests moments, la majoria de viatges d'oci es fan en vehicle propi, i l'única destinació que està subsistint en avió, segons Soronellas, és a les Illes Canàries, ja que tenen la pandèmia molt controlada, i afirma que quan es viatja per plaer, l'últim que es vol és patir riscos. I pel que fa als creuers, tampoc se sap quan es podran reactivar. Des de l'establiment ens expliquen que per aconseguir algun ingrés i mantenir el contacte amb els clients, s'han convertit en els representants a la zona d'un producte natural de parafarmàcia que es produeix al Canadà i que reforça el sistema immunològic.

Paraules clau:

Notícies relacionades