Back to top

Les campanes de la Prioral repiquen per la pau

La interpretació del Toc de Reivindicació fa cinc anys que es repeteix i vol ser un clam per la pau mundial de cara a l'any vinent.
La interpretació del Toc de Reivindicació fa cinc anys que es repeteix i vol ser un clam per la pau mundial de cara a l'any vinent.

Així tocaven avui les dotze del migdia a Reus. Les campanes de la Prioral de Sant Pere han interpretat el Toc de Reivindicació, una actuació que fa cinc anys que es repeteix cada 31 de desembre i que vol servir com a desig de pau per l'any que s'enceta. "Reivindicar la pau al món, que cada vegada sembla que vagi a pitjor. Volem treballar la pau durant el dia a dia amb petites coses", explica el coordinador dels Campaners de Reus, Gerard Baiget.

Aquest toc vol commemorar la Jornada Mundial per la Pau que se celebra l'1 de gener i que uneix centenars de campanars de Catalunya i molts altres d'arreu del món. Pel que fa a Reus, la campana petita de Sant Bernat, ha interpretat el Toc de Reivindicació en representació de la veu del poble. D'altra banda, la Petra Clàudia ha contribuït amb el seu repic amb l'objectiu d'arribar més lluny amb el seu so. "La missió dels Campaners de Reus és recuperar els tocs tradicionals, però també ens hem pres la llicència d'innovar i crear aquest Toc de Reivindicació, que realitzem en moments puntuals des de fa uns quants anys", ha afegit Baiget.

Aquest any, el toc no ha volgut posar l'accent en cap causa concreta. Senzillament ha ballat i repicat per més pau mundial i un 2019 millor.

Paraules clau: