Back to top

Les dades COVID a Reus davallen, però continuen per sobre de la mitjana catalana

L'índex de rebrot es troba per primer cop en les darreres setmanes per sota dels 900 punts. Amb tot, la recomanació de les autoritats sanitàries és que estigui per sota dels 100.

Continua el descens notable de la incidència del virus a Reus. Ara bé, no s'ha de caure en el relaxament, perquè continuem per sobre de la mitjana catalana i l'Hospital paga ara les dades funestes de les darreres setmanes. És el que assegura el regidor de Salut de l'Ajuntament, Òscar Subirats, que recorda que "Reus està inscrit a Catalunya i Europa i no ha passat res que no hagi passat a Catalunya i Europa". Amb tot, reconeix que "hem estat la ciutat de més de 100.000 habitants que anavem al capdavant del rànquing". Segons Subirats, les mesures estan funcionant. 

Les dades d'aquest dimarts 10 de novembre

Segons les dades del departament de Salut a Reus l'índex de rebrot es troba per sota dels 900 punts. Ara feia dies que la dada no estava aquí, però a Catalunya continua més baixa i estem mol per sobre del que recomana l'OMS que és un màxim de 100. El risc de rebrot, per tant, continua sent alt.

La velocitat de transmissió del virus, la coneguda com Rt, per contra, es troba pràcticament al 0.8. Això vol dir que cada 10 contagiats a la ciutat n'infecten 8. Per tant, la propagació del virus es redueix mica en mica. Aquest indicatiu està pràcticament una dècima per sota de la mitjana catalana. 

Paraules clau:

Notícies relacionades