Back to top

Les discrepàncies dels candidats a quatre dies del 26M

Els set candidats amb representació a l'Ajuntament han deixat entreveure el seu nerviossisme davant uns comicis que sembla que ho mantenen tot enlaire i on no es descarta que hi puguin haver sorpreses. El debat, organitzat per Ràdio Reus, Diari de Tarragona i Canal Reus, és el darrer abans de diumenge.
DEBAT26M

Carles Pellicer va ser la diana de moltes de les crítiques, però també la gestió del PSC en el darrer tripartit i la manera amb la que Esquerra ha solucionat la problemàtica de l'Hospital. El futur de la ciutat, el seu model i el seu projecte han centrat els primers minuts del debat.

El comerç i la dinamització del centre també ha estat un dels pilars del debat. Sebastià Domènech ha criticat que el govern hagi cuidat més els centres comercials que els petits botiguers, mentre que Dani Rubio ha recordat que la ciutat no s'acaba al tomb de ravals. El que sí que han deixat clar tots els candidats és que aposten per la peatonalització del nucli antic. 

L'empresa, l'ocupació i l'habitatge

Gairebé totes les formacions han posat sobre la taula mesures per incentivar la creació de llocs de treball. Alguns fins i tot, ensenyant gràfics, han tret pit de la feina feta. És el cas de Rubio, d'ARA Reus, que ha tornat a destacar la tasca d'integració que permet Mas Carandell, institut que ell mateix ha dirigit en els darrers anys. Les seves paraules les han utilitzat des de l'oposició per recordar-li que Reus és una ciutat amb un alt percentatge de desocupació. Andreu Martín, del PSC, s'ha encarregat de deixar-ho clar, el que ha provocat que Rubio respongués amb el cas Tecnoparc

Un dels problemes que s'albiren com a cabdals durant el pròxim mandat i les següents dècades és la falta d'habitatge. Marta Llorens, de la CUP, i Carles Pellicer de Junts per Reus s'han enfrascat en un tens debat sobre el model d'habitatge social. També hi ha qui li ha recordat a l'alcalde que no es poden fer mil pisos socials en quatre anys. De nou ha estat Dani Rubio qui ha capitalitzat el debat i ha deixat clar que si governa comprarà, immediatament, 22 pisos per a lloguer social. 

Les picabaralles, les protagonistes

Precisament Dani Rubio ha estat un dels més bel·ligerants del debat, i ha protagonitzat bona part de les escomeses que s'han repartit durant els 90 minuts. La més dura amb la seva companya, fins fa dos dies, de govern a l'Ajuntament, la republicana Noemí Llauradó. Els dos s'han encarat contundentment pels diners que la crisi de l'Hospital Sant Joan ha costat a l'erari.

Notícies relacionades