Back to top

Les eleccions acceleren les obres dels carrers de Reus

Aquests últims mesos també serviran per acabar d'enllestir els projectes votats als pressupostos participatius de l'any passat, com el tancament de les places de Mas Vilanova.
Aquests últims mesos també serviran per acabar d'enllestir els projectes votats als pressupostos participatius de l'any passat, com el tancament de les places de Mas Vilanova.

A menys de quatre mesos de les eleccions municipals, Reus segueix en obres. Els carrers han intensificat la seva activitat per quedar enllestits abans del 26 de maig i avançar algunes obres que s'han endarrerit al calendari de realització. És el cas del tancament de les places de Mas Vilanova, que aquest mes han començat els treballs que van votar-se als pressupostos participatius de 2018 després de les queixes veïnals pel seu retard.

També ha quedat enrere la remodelació del carrer de la Victòria, que va començar el passat mes de juliol i preveia enllestir-se abans de finals d'any. "Havien d'acabar-ho al desembre, però per les pluges no ho van poder fer", explica una veïna de la zona, Josefa Montero. "És comprensible que si s'ha d'arreglar el carrer, t'hagis d'adaptar", afegeix Antonio Miguel Reche. Tot i la comprensió dels veïns, els botiguers es mostren una mica més crítics. "Hi ha quatre carrers i només un d'ells de baixada, que és el primer que es va tallar. No s'ha habilitat un altre carrer en aquesta direcció. Els clients que venen en cotxe em truquen dient-me que no saben ni com arribar", explica David Mojón, de Mojón Esmolats.

El barri del Carme tot just ha començat els treballs previs a l'enderroc dels pisos buits propietat de l'Institut Català del Sòl. Una obra que, si no té imprevistos, quedarà acabada d'aquí a quatre mesos. "Feia anys que s'havia demanat i finalment ho hem aconseguit. Un cop tirat a terra s'habilitarà amb zona blava i zona de càrrega i descàrrega", diu el president de l'Associació de Veïns L'Harmonia del Carme, Josep Machado.

Els que sí que sembla que segueixen el calendari previst són els treballs de rehabilitació de la plaça de la Sang, que van començar al novembre i s'espera que s'acabin al mes de març abans de les Tres Gràcies. Uns mesos frenètics per acabar de posar a punt els carrers de Reus abans del mes de maig.

Paraules clau: