Back to top

Les empreses del territori valoren negativament l'aeroport de Reus

La Cambra de Comerç ha presentat un estudi d'anàlisi de l'aeroport de Reus basat en l'ús i la percepció que els empresaris del territori tenen d'aquesta infraestructura.
Les empreses del territori valoren negativament l'ús de l'aeroport de Reus

L'ús de l'aeroport entre les empreses del territori és baix. Només el 29% d'aquests negocis afirma utilitzar aquesta infraestructura per realitzar desplaçaments laborals. A més, entre els que constaten que l'utilitzen, només un 4% ho fan vàries vegades a l'any. Són les dades que el Radar de la Cambra de Comerç de Reus presenta en el seu informe basat en enquestes que els empresaris de la demarcació realitzen trimestralment.

Isaac Sanromà, president de la Cambra de Reus ha explicat que "per moltes empreses, per molts directius i comercials, l'aeroport de Reus no els hi és de gaire utilitat excepte que trobessin aquell vol a les illes britàniques que s'adapti a les seves necessitats, per tant és normal que veiem que hi han poques empreses que l'utilitzin."

Els empresaris també han valorat la competitivitat de l'aeroport de Reus. Tenint en compte l'actual oferta de vols que ofereix l'equipament reusenc, un 73% dels enquestats considera que l'aeroport de Reus és poc competitiu, una dada que des de la Cambra de Comerç veuen negativament. És per això que des de la corporació es segueix fent incís en la construcció d'una estació intermodal per connectar l'aeroport de Reus amb el del Prat de Llobregat. D'aquesta manera l'equipament reusenc es podria utilitzar com a quarta pista de la instal·lació aèria de Barcelona.

Sanromà ha afegit "nosaltres entenem des de la Cambra que una solució bona per a l'aeroport seria és aquesta quarta pista, però això va molt lligat a l'estació intermodal. La percepció que hi ha des d'Aena és que estan favor de la construcció d'aquesta estació i veuen que serà un actiu important perquè la ciutat pugui rebre més vols".

D'acord amb les empreses enquestades que coneixen el projecte de l'estació intermodal, un 82% està totalment a favor de la construcció d'aquest nou equipament.

Paraules clau:

Notícies relacionades