Back to top

Les entitats sobiranistes opinen sobre PrimàriesReus

Després que PrimàriesReus anuncies el desig de participar en les pròximes eleccions municipals com a una candidatura única republicana, Òmnium i l'Assemblea Nacional Catalana s'han posicionat i han donat la seva opinió respecte aquesta iniciativa.
Les entitats sobiranistes opinen sobre PrimàriesReus

PrimàriesReus és el nom del moviment que vol originar una nova formació política de cara a les properes municipals a Reus. La proposta, impulsada per De Nou Reus i Demòcrates, té per objectiu aconseguir adhesions de diverses associacions, partits polítics i també particulars per configurar una gran candidatura republicana. Després d'exposar la iniciativa però, què en pensen les entitats sobiranistes de Reus?

Jaume Ollé, president ANC Baix Camp explica que "la posició en general és donar suport a totes les candidatures primàries perquè si podem anar junts, tenim més possibilitats de treure una majoria, sobretot a les ciutats grans".

Per altra banda, Emili Argilaga, president Òmniun Baix Camp ha constat que "nosaltres mai donem suport polític a cap formació. Nosaltres només demanem que hi hagi un consens entre els partits amb un criteri comú de treballar per conformar la República Catalana".

Tot i que Òmnium no es vol posicionar oficialment sobre el projecte, Tant aquesta entitat sobiranista com l'Assemblea Nacional Catalana veuen en bons ulls aquesta iniciativa, encara que les dues associacions estan d'acord i no veuen factible un resultat positiu d'aquesta futura formació a les urnes reusenques.

Argilaga ha afegit "nosaltres pensem que ara mateix una candidatura única és molt difícil, però si estem d'acord que hi hagués una petita línia programada consensuada per tothom amb algunes bases per treballar en comú, a partir d'aquí però que cadascuna de les formacions es presentin per separat".

Ollé també ha afegit que "en general els socis pensen que és una cosa bastant improbable que arribi a bon port".

Els Avis i Àvies per la Llibertat no han volgut posicionar-se sobre aquest tema. Ja que no volen opinar sobre assumptes polítics. Per altra banda, PrimàriesReus ha aconseguit de moment més de 50 adhesions i properament oferiran presentacions públiques del projecte.

Paraules clau:

Notícies relacionades