Back to top

Les millors vistes al Baix Camp, en ruta

Els aficionats al turisme automobilístic tenen onze raons per escollir el Baix Camp aquest 2017. El Patronat comarcal de Turisme Muntanyes de la Costa Daurada ha organitzat una ruta que es composa d'onze miradors per tal d'apropar l'atractiu turístic de la costa als municipis d'interior. Un d'aquests punts es troba al nucli de Miami Platja, en la rèplica d'una antiga torre de vigilància costanera.
El rètol de la ruta de Muntanyes de la Costa Daurada al mirador d'Arbolí

Després de la caiguda de Tortosa, el 1.148, i la reconquesta del territori per part de Ramon Berenguer IV i els comtes de Barcelona, l'actualment coneguda com a Costa Daurada es converteix en un objectiu assidu dels atacs pirates.

De fet, el nucli de Miami Platja, aleshores conegut com a Miramar, arriba a ser durant el segle XV una valuosa font d'esclaus per al nord d'Àfrica i per a l'Orient Pròxim. En aquest context, el rei Felip II construeix tota una línia de torres de defensa a les costes de Tarragona, com ara la de Miami Platja. "Estem molt a prop del Delta de l'Ebre, que era una artèria de pas a l'interior de la península, i del port de Salou, que era molt segur, per tant els pirates atacaven constantment", explica l'expert en història local, Alfred Tejero.

"Necessitàvem posar l'accent en aquests municipis i donar a conèixer la relació de la gent del Baix Camp amb la natura i com aquesta relació ha anat modificant el paisatge"

 

Una ruta per descobrir l'interior del territori

La torre de Miami Platja és un dels onze punts inclosos en la ruta de Muntanyes de la Costa Daurada, creada pel Patronat de Turisme del Consell Comarcal del Baix Camp. Es tracta d'un itinerari destinat als aficionats del turisme automobilístic que busca impulsar el valor dels municipis d'interior del territori. "Necessitàvem posar l'accent en aquests municipis i donar a conèixer la relació de la gent del Baix Camp amb la natura i com aquesta relació ha anat modificant el paisatge", assegura el tècnic del patronat de turisme comarcal de Muntanyes de la Costa Daurada, Jordi Gomà.

La ruta està disponible des d'aquest 2017 i té un pressupost de 50.000 euros. A cada mirador s'ha instal·lat un rètol informatiu amb tots els municipis integrats a la ruta, a més d'una explicació dels elements patrimonials del voltant.

Paraules clau: