Back to top

Les pluges frenen l'onada de calor

La pujada sobtada dels termòmetres s'ha frenat, però les mesures de prevenció que es recomanen des dels centres hospitalaris ja s'han de tenir en compte.
Onada calor

La temporada d'estiu ha començat amb els símptomes habituals: vacances i calor. Aquest any la primera onada de calor ha arribat durant aquesta setmana, tot i que la pujada de les temperatures no ha estat tan elevada com en un primer moment s'havia anunciat. Les pluges de les últimes setmanes han estat les encarregades de contenir els termòmetres, però l'estiu només acaba de començar.

Les mesures de prevenció de calor s'han d'aplicar des del principi de l'estiu. "Beure molta aigua, menjar fruita, passejar a les hores que fa menys sol, portar gorra o barret, estar a les zones més fresques de la casa o deixar finestres obertes", aquestes són les recomanacions de Jaume Servelló, metge d'Urgències de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

En el període d'estiu, també cal evitar àpats amb molta ingesta de menjar. També es recomana que es controlin les quantitats de begudes alcohòliques, ja que permeten que la deshidratació del cos sigui més ràpida. Des de l'hospital també destaquen el paper que de les campanyes de prevenció que han permès una conscienciació de la població. Servelló també apunta que "arriben menys pacients a urgències hospitalàries. Portem quatre o cinc anys informant a la població, i tot això al final té uns fruits".

Paraules clau: