Back to top

Les samarretes grogues envaeixen els carrers de Reus

Tot i que l’inici de la Via Catalana estava previst per les 17 i 14 hores de la tarda, la mobilització ciutadana per arribar a temps al tram que cadascú tenia assignat va començar de bon matí. Des de Reus es van organitzar diversos busos en direcció a les Terres de l’Ebre, però també hi va haver qui va decidir anar-hi amb el seu vehicle particular. La Maria Teresa és només una de les moltes reusenques i reusencs que ahir agafaven el seu cotxe direcció les Terres de l’Ebre.

D’altres sortien amb els dos autobusos organitzats per l’Assemblea Reus per la Independència. En l’ambient: emoció i nervis per arribar a l’hora. I mentre uns marxaven de Reus, altres arribaven des de Barcelona. Com aquest grup de més de 150 persones de l’Assemblea Sobirania i Justícia, que en arribar es mostraven sorpresos per l’afluència de trànsit que s’havien trobat a la carretera. Amb tot ben planificat, aquest grup de barcelonins feia dos mesos que tenien el restaurant reservat, però no eren els únics.

A primera hora del migdia l’ambient al carrer era totalment festiu i familiar. Terrasses plenes de samarretes grogues. Gent improvisant un maquillatge al mig de la plaça Mercadal. Senyeres, estelades, mascotes vestides per l’ocasió i més gent vinguda de fora. D’altres improvisaven un dinar al mig de la plaça Prim i aprofitaven per fer Turisme.