Back to top

L’escola Guillem Fortuny celebra la segona edició de la ciència al carrer

Els nens i nenes de cicle superior han creat un conjunt d’experiments que s’exposen al pati perquè la resta d’infants i les famílies puguin passar per les parades i veure’ls.

En el marc del dia de la dona i la nena en la ciència, l’escola Guillem Fortuny de Cambrils ha creat unes jornades anomenades “Science Market Day”, on els alumnes de 5è i 6è gaudeixen d’experimentar amb la ciència mentre expliquen a familiars i companys com és el procés de les seves creacions. Aquesta és la segona edició del format i ha tingut molt bona acollida.

Els nens, que feia setmanes que es preparaven, s’han dividit en grups, en els quals han ensenyat els seus experiments i han resolt les preguntes de la resta de l’alumnat del centre. En aquestes parades s’han pogut veure il·lusions òptiques a partir de colors, els canvis de temperatura mitjançant un globus i aigua, i reaccions químiques amb lleixiu i una llimona, entre altres.

A part dels infants, a les exposicions s’han unit membres de la comunitat científica mitjançant la Universitat Rovira i Virgili. Els professionals han fet experiments de major dificultat, per a la sorpresa de familiars, nens, nenes i professors.

Paraules clau:

Notícies relacionades