Back to top

L'exposició 'Ara toca festa' incorpora el Bou de foc

L'exposició del Museu de Reus 'Ara toca festa' incorpora la figura d'un bou de foc que s'ha estat restaurant durant els últims mesos. Un bou que va ser localitzat als tallers de la Pirotècnia Espinós fa uns quants anys i que actualment, no tornarà a la seva funcionalitat sinó que restarà al museu per mostrar-se al públic.
Bou de foc

El Bou de Foc es podrà veure permanentment a l'exposició 'Ara toca festa' del Museu de Reus. Un bou que mostra l'existència d'aquests antics elements festius a la ciutat. La troballa, localitzada als tallers de la Pirotècnia Espinós, ha estat restaurada durant els últims mesos, per així poder-la exposar al museu.

"Seguim un criteri de restauració museístic que constisteix en estabilitzar i conservar. A l'hora de desmuntar-lo, vam observar que la pell estava molt resseca i recremada, i vam haver d'hidratar-lo durant dos dies", explica la restauradora Anna Miralles.

El procés de restauració ha estat costós pel fet que el Bou tenia diverses parts del cos separades i l'estructura central estava deformada i força cremada.

La figura ja va servir de model per a la construcció dels treus bous de foc amb què compta la ciutat. Aquest però, no recuperarà la seva funcionalitat pel qual havia estat creat, sinó que únicament es mostrarà al públic visitant.
Una troballa molt important ja que afirma l'existència dels bous de foc a la ciutat reusenca.

Paraules clau: