Back to top

L'Hospital de Reus acull una jornada sobre el càncer de pulmó

El pròxim dijous i divendres, 7 i 8 de novembre, l'Hospital Sant Joan de Reus acollirà la quarta Jornada d'Infermeria Oncològica de Tarragona i Terres de l'Ebre. Un conjunt de conferències i taules rodones dirigides als professionals mèdics que enguany giraran al voltant del càncer de pulmó, amb el lema 'Respirem Junts'.
Un dels metges de l'Hospital Sant Joan de Reus.

Cada any es diagnostiquen prop de 500 casos de càncer de pulmó a la demarcació de Tarragona, sent el segon càncer més freqüent en homes. Malgrat tot, continua passant bastant desapercebut.

Per aquest motiu, el càncer de pulmó serà el lema central de la IV Jornada d'Infermeria Oncològica que tindrà lloc a l'Hospital Sant Joan de Reus. Un seguit de taules rodones dirigides a prop de 180 professionals en què es tractarà des de la prevenció del càncer a com conviure amb aquest, tal com ha assegurat la directora d’infermeria de l’Hospital i coordinadora de la jornada, Imma Grau. 

A l'hora de tractar el càncer de pulmó, la primera opció és la cirurgia. No obstant això, quan aquesta falla, entren en joc altres mètodes. En aquest sentit, el director de l’Institut d’Oncologia de la Catalunya Sud de l'Hospital, Josep Gumàdestaca l'augment de tractaments paral·lels a la cirurgia que hi ha hagut en els últims dos anys.

En aquest sentit, Gumà destaca la immunoteràpia com el tractament que més incidència ha tingut en el càncer de pulmó. No obstant això, recorda que el millor tractament per a prevenir aquest tipus de càncer és no fumar.

Paraules clau: