Back to top

L'Hospital tancarà el 2018 amb un dèficit de gairebé 6 milions

Llauradó ha avançat que el Consorci que ha de gestionar el Centre Hospitalari es posarà en marxa en poques setmanes. Per tot plegat, Ajuntament i Generalitat estan pendents de reunir-se i decidir aquesta i altres qüestions com el fet d'assumir el dèficit d'enguany.
Noemí Llauradó, presidenta del Grup Salut

L'Hospital Sant Joan de Reus està pendent de la posada en marxa del Consorci amb la Generalitat que ha servir per tal que la gestió del centre hospitalari vagi a mans del Servei Català de la Salut un pas que, segons la presidenta del Grup Salut, Noemí Llauradó, està a punt de produir-se.

Les promeses de l'anterior conseller de Salut, Antoni Comín, també han deixat a l'aire l'amortització del deute de l'hospital. Fa uns mesos havien avançat que podria ser la Generalitat qui sufragués el deute d'aquest 2018, una xifra que podria ascendir als 6 milions d'euros. 'Ara el dèficit es troba al voltant dels 4 milions d'euros, però creiem que a finals d'any podria rondar els 6 milions', ha detallat Llauradó.

La posada en marxa del Consorci ha preocupat als treballadors de l'hospital pel seu futur laboral. En aquest sentit, la presidenta del Grup Salut ha explicat que 'quedaran subrogats i passaran a ser treballadors del sector públic de la Generalitat de Catalunya, com ho són els treballadors de l'ICS'. En els pròxims dies, també es preveu conèixer els resultats de l'auditoria que havien de donar a conèixer el valor real de GECOHSA, empresa que podria ser absorbida per la Generalitat per tal d'absorbir el dèficit de l'hospital del 2017.

Paraules clau: