Back to top

L'Hotel Gaudí nega pressions per fer fora la Policia Nacional

El seu director Albert Fraile ha negat que cap grup polític el pressionés per expulsar els agents que s'allotjaven a Reus i ha recalcat que 'se'ls va acabar la reserva'.
L'Hotel Gaudí nega pressions per fer fora la Policia Nacional després de l'1-O

El director de l'Hotel Gaudí, Albert Fraile, ha negat pressions per part dels partits independentistes de Reus després dels fets de l'1 d'octubre. Aquest és un dels arguments que sostenen la causa judicials pels fets ocorreguts els dies immediatament anteriors i posteriors al referèndum d'autodeterminació i pel que s'investiga els portaveus municipals del PDeCAT, Esquerra, ARA Reus i la CUP, a més de l'alcalde Carles Pellicer, per un presumpte delicte d'incitació d'odi

Fraile ha respost aquest dimecres a les preguntes del fiscal, Fidel Cadena, qui ha estat l'únic que l'ha interrogat. Assegura que no va rebre pressions i que els agents van abandonar l'Hotel quan "se'ls va acabar la reserva que havien fet". 

La Policia Nacional va arribar a la capital del Baix Camp dies abans del referèndum i van marxar-ne el 4 d'octubre, l'endemà de l'aturada de país i quan els partits independentistes amb representació al consistori van signar un manifest per reclamar la retirada dels efectius desplegats extraordinàriament a la capital del Baix Camp. Un jutjat de Reus investiga si es va cometre un delicte d'incitació a l'odi contra la Policia Nacional.