Back to top

Literatura i música pel 15è aniversari de la Biblioteca Xavier Amorós

La biblioteca municipal Xavier Amorós està de doble celebració. A partir d'aquest dijous i fins al proper divendres 20 d'abril, l'espai celebrarà els quinze anys de la seva obertura amb un programa especial d'activitats, que també serviran per celebrar el noranta-cinquè aniversari de l'escriptor reusenc que dona nom a la biblioteca, Xavier Amorós.
 A partir d'aquest dijous i fins al proper divendres 20 d'abril, l'espai celebrarà els quinze anys de la seva obertura amb un programa especial d'activitats

El 22 abril del 2003 obria les portes la primera biblioteca municipal de Reus a l'antic escorxador de la ciutat. Quinze anys després, l'espai torna a estar de celebració. Des d'aquest dijous i fins el proper divendres 20 d'abril, la biblioteca es farcirà de literatura, música i festa amb l'objectiu de celebrar els seus quinze anys, i ho farà amb un protagonista molt especial: l'escriptor reusenc que dona nom a la biblioteca, Xavier Amorós, que enguany també celebra els seus 95 anys. L'objectiu d'aquestes jornades especials és crear un espai de trobada pels que gaudeixen habitualment de la biblioteca, així com també obrir-ne les portes als qui encara no la coneixen i veure quin ha estat el camí fins a aconseguir ser el que és a dia d'avui. “La biblioteca ha aconseguit un total de 65.686 carnets de lector i una mitjana diària de 700 usuaris, fins al punt que l’any passat va tenir un total de 180.000 usuaris”, ha afirmat la regidora de cultura, Montserrat Caelles.

Els actes de celebració començaran aquest dijous 12 d'abril amb un taller obert a càrrec d'Antoni Nomen, tot i que una de les cites més especials és la tertúlia que farà Xavier Amorós cada matí de la setmana vinent als alumnes de diferents escoles de la ciutat per explicar-los com era Reus fa 90 anys, una iniciativa pròpia de l'autor, que reconeix estar especialment il·lusionat i implicat amb la biblioteca des del dia de la seva inauguració. “Quan entres a la sala d’aquesta biblioteca t’aixeca l’esperit”, ha reconegut l’escriptor Xavier Amorós. “Vaig acceptar amb molt de gust i satisfacció que el meu nom fos el de biblioteca i ara que celebra quinze anys, estic molt content”, ha afegit el reusenc.

Els actes centrals de la celebració se centraran en el divendres 20 d'abril a partir de les 7 de la tarda, en què la biblioteca acollirà la presentació de la fotografia de Ribas Prous i del fons Xavier Amorós, així com l'espectacle musical "Xavier Amorós en clau de sol", una interpretació de sis textos de l'autor a càrrec de Joan Pujol. La jornada clourà amb una revetlla de Sant Jordi amb l'Escola del Terrer amb dj's que punxaran vinils procedents de l'antiga Ràdio Reus. Els actes de celebració s'enllaçaran amb els de Sant Jordi, en què, com cada any, un total aproximat de cent parades ocuparan la Plaça Mercadal i els carrers del voltant.

Paraules clau:

Notícies relacionades