Llobarro al forn - Cambrils al Plat

EL RESTAURANT: MIQUEL
El Miquel Gómez és el propietari del restaurant Miquel, un establiment on el peix i els arrossos són els grans protagonistes. Aquest negoci familiar el van fundar els pares del Miquel fa 40 anys i ell hi va començar a treballar quan en tenia 16.
La recepta d’avui, la trobareu a la seva carta i us recomanem que no us la perdeu: un llobarro al forn, deliciós!
LA RECEPTA: LLOBARO AL FORN
Ingredients per a una ració:
- ½ ceba
- 1 tomàquet de pera
- ½ gra d’all i julivert
- Vi blanc sec
- 1 patata kennebeck
- Llobarro ( suprema d’uns 200 grams)
- Sal i pebre
- Caldo de peix i galeres
- 1 carxofa
- Farina
- Oli d’oliva
Elaboració:
- Peleu i talleu totes les verdures i sofregiu-les.
- Fregiu les patates.
- Afegiu el fumet a les verdures i deixeu que redueixi.
- Peleu les carxofes.
- Marqueu el peix.
- Emplateu-ho en una cassola per anar al forn.
- Porteu-ho al forn durant 6 minuts a 200 graus.
LES POSTRES
ASSORTIMENT DE TRUFES
Les postres d'aquesta setmana van a càrrec d'Una de Postres. L'Alba Molas està al capdavant d'aquest projecte que ofereix tallers, showcookings i activitats extraescolars, amb els quals aprendreu a cuinar passant una estona divertida. Aquesta setmana ens proposa un assortiment de trufes... Aquí teniu la recepta
Ingredients per 10/12 unitats:
- 100 g nata per muntar (35% MG) Ganache de xocolata (trufes)
- 100 g xoco fondant
- 2 cda Ron
- Festucs sense sal
- Cacau en pols pur (decoració)
- Fideu de xocolata
- Ametlla crocanti
- Coco ratllat
- 50 g Xocolata de fondre
Instruccions:
- Posar a escalfar la nata, just fins que arrenqui el bull.
- Mentrestant trossejar la xocolata i reservar-la en un bol.
- Quan la nata estigui calenta, afegir el ron, i tirar-ho al bol de la xocolata, que amb l’escalfor, es desfarà.
- Deixar actuar sense intervenir uns minuts i seguidament, integrar-ho tot amb una barilla.
- Ara toca refrigerar-la perquè agafi cos i es pugui manipular, i ho podem fer de dues maneres
- - Estendre la ganache en una safata no gaire alta i cubrir amb un film a pell i refrigerar.
- - Col·locar la ganache en un motlle de semiesferes petites, cubrir amb film i refrigerar.
- Sigui d’una manera o de l’altre, l’objectiu és tenir la ganache prou dura per poder-la manipular, i fer boles. En el cas de tenir la ganache en una safata, les faríem ajudant-nos de dues culleretes i després acabant de bolejar amb les mans. En el cas de tenir les semiesferes, com és el cas, ho tindrem més fàcil: ajuntarem dues semiesferes i bolejarem lleugerament amb les mans “pringades” de xocolata fosa, per fer de pegament. #unadetips: fent servir els motlles de semiesferes, no només obtindrem el mateix tamany de trufes sinó que tindrem esferes perfectes.
- Una vegada tinguem les boles fetes, les arrebossarem amb: cacau en pols, o coco ratllat,o crocanti, o festucs picats, o fideus de xocolata, tenint així 5 varietats de trufes diferents.
CONCURS
