Back to top

Llum verda amb polèmica a l'aparcament de l'Hospital Sant Joan

La proposta ha arribat amb crítiques a la sessió plenària, que han portat a la CUP i el Partit Popular a votar en contra. Els dos grups han defensat que aquesta és una mala gestió i acord pels aparcaments del centre sanitari, uns espais que haurien de ser gratuïts pels usuaris.
La proposta ha arribat amb crítiques a la sessió plenària,

Llum verda a l'aparcament regulat de l'Hospital Sant Joan de Reus. La proposta del Govern, que ha rebut el suport de Ciutadans i el PSC, ha despertat les crítiques a la sessió plenària d'aquest dilluns. El Partit Popular ha defensat que l'acord amb l'empresa Iridium és de mala gestió i resulta més car pels usuaris i la CUP ha mantingut que aquest espai hauria de ser gratuït. "Les tarifes a preu de minut i hora seran més cares fins a les 2h 30 d'estada. El 80% dels usuaris que fan ús de l'hospital pagarà més", ha explicat el portaveu del PP a l'Ajuntament de Reus, Sebastià Domènech. "El que és més important a l'hora de saber si aparcar el cotxe o no és el màxim diari. Quan surti l'usuari no pagarà 8 euros o 16, sinó que sap que serà un preu baix", ha justificat el regidor d'Urbanisme a l'Ajuntament de Reus, Marc Arza. "Aquest aparcament hauria d'haver sigut gratuït des del primer dia. Sota un hospital públic de sanitat pública tenim un pàrking privat i externalitzat, s'adequa tot molt", ha criticat el regidor de la CUP, Oriol Ciurana.

Amb aquest acord, l'empresa Reus Mobilitat gestionarà l'aparcament de superfície i els dos soterrats de l'Hospital i Tecnoparc, que entraran a formar part del conjunt de pàrkings municipals amb una tarifa màxima de quatre euros al dia. La proposta ha rebut el suport dels socialistes i el partit taronja, que han votat a favor defensant que si els usuaris no volen pagar, hi ha alternatives. "Prefereixo que s'arregli i s'hagi de pagar un mínim, però que la gent no es deixi la salut en aquell solar. Si les persones grans volen anar a l'hospital poden anar en autobús", ha dit la regidora de PSC, Carmen Pozuelo. "Sí que hi ha pàrking gratuït, es pot aparcar al Barri Sant Josep Obrer o al Tecnoparc", defensava el portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Sánchez.

Al plenari també s'han aprovat altres qüestions, com la cessió del solar per a la construcció d'un centre de dia per malalts d'Alzheimer i el conveni per desbloquejar l'obertura de la residència d'Horts de Miró.

Paraules clau: