Back to top

L'Odissea d'Homer amb titelles i des d'una mirada feminista

La Sala Santa Llúcia ha acollit aquest cap de setmana una representació teatral amb titelles inspirada en el clàssic d'Homer, l'Odissea. Sota el nom d'Ulissa, l'adaptació és una relectura moderna que des d'una perspectiva feminista tracta diversos temes actuals. Dirigida a un públic familiar, l'obra també es complementa amb un conte il•lustrat.
L'Odissea d'Homer amb titelles i des d'una mirada feminista

L'Ulissa és una noia valenta i divertida que viu a la ciutat. Un dia, al sortir de l'escola, emprèn un viatge de retorn a casa en el que coneix personatges extraordinaris. La història està basada en l'epopeia grega Odissea però en aquesta versió la protagonista és una nena i les seves peripècies per tornar a casa són les activitats extraescolars que ha de dur a terme com anar a classe de dansa, d'anglès o natació. Aquesta és una de les reivindicacions que es posen de manifest en l'obra, l'excés de tasques que de vegades té la canalla però la representació també tracta altres valors.  

La història s'explica a través d'uns titelles molt característics pel seu tamany però també a partir de la representació teatral dels dos titellaires. A través d'una mirada feminista, moderna i transgressora la companyia Genovesa presenta aquest nou espectacle familiar.

Ulissa es un projecte que va néixer emmarcat dins el Programa Cultural dels Jocs del mediterrani i ara també ha agafat forma de conte il•lustrat per tal de tenir aquesta història en els dos llenguatges