Back to top

L'ONCE promou la figura del gos pigall amb una exhibició a Reus

Reus compta actualment amb quatre gossos pigall en actiu. Amb l'objectiu de conscienciar a la societat de l'accessibilitat i ús d'aquests animals, l'ONCE organitza una xerrada i una exhibició.
Un dels quatre gossos pigall que hi ha a Reus

Un parell d'instructors de la Fundación ONCE del Perro Guía de Madrid assistiran aquest dissabte a les onze del matí a la plaça de la Llibertat a la xerrada  de conscienciació sobre l'accessibilitat dels gossos pigall. Els animals caminaran per un circuit que simularà els carrers de la ciutat. D'aquesta manera, els espectadors podran gaudir d'una exhibició i entendre com es mouen aquests gossos amb els seus usuaris.

La província de Tarragona compta amb divuit gossos pigall en actiu, quatre dels quals s'ubiquen a Reus. En Jordi Cardús i en Miguel Ángel López són dos afiliats a l'ONCE que des de fa anys els acompanya un gos d'aquest tipus. Per acceptar la seva sol·licitud, han passat diverses proves exhaustives i s'han hagut de comprometre a mantenir els animals en molt bon estat.

Criar i ensinistrar els gossos pigall costa a la Fundació uns 35.000 euros aproximadament. L'ensinistrament és un treball laboriós que pot arribar a tardar catorze mesos.

Paraules clau: