Back to top

En marxa la fase de votació dels segons Pressupostos participatius

La ciutadania podrà fer efectiu el seu vot per via telemàtica o presencial fins al 28 de gener. Aquest any hi ha presentats un total de 60 projectes candidats, i la majoria giren entorn de l'àmbit d'urbanisme, la mobilitat i el medi ambient.
Aquest any hi ha presentats un total de 60 projectes candidats, i la majoria giren entorn de l'àmbit d'urbanisme, la mobilitat i el medi ambient.

Tret de sortida a la fase de votació dels segons Pressupostos participatius. Des d'aquest dimecres i fins al 28 de gener, la ciutadania podrà votar quines propostes d'inversió s'executaran amb els 750.000 euros que posa a disposició l'Ajuntament de Reus. Els primers ja han pogut fer efectiu el seu vot al Parc de Nadal. "M'ha agradat el d'arreglar l'entrada de l'Escola Infantil Alberich i Casas, perquè està feta un desastre", reconeix la Irene Galera. "Jo opto per la instal·lació de senyals acústics als semàfors. Crec que hi ha moltes coses aquí que ni s'ha de dubtar en fer-les", ha afegit la Jordina Navais. "Hi ha molt bones idees, i que els que no les tenim els puguem donar suport em sembla perfecte", diu Gemma Rius.

La segona edició dels Pressupostos compta amb un total de 60 projectes sorgits a partir de propostes ciutadanes, 27 en la categoria de grans projectes amb un cost estimat entre 50.000 i 150.000 euros, i els petits projectes inferiors als 50.000 euros. "Quan votem no només estem triant fer un equipament nou, estem triant quins valors volem incloure a la nostra societat", ha reconegut la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència a l'Ajuntament de Reus, Montserrat Flores. "Volem animar tota la ciutadania a fer les seves propostes en l'àmbit de construir ciutat", ha destacat l'alcalde de Reus Carles Pellicer.

Les primeres votacions ja s'han pogut realitzar al Parc de Nadal, on hi ha exposades les propostes finalistes. D'altra banda, la votació també podrà realitzar-se en altres punts itinerants que faran aturada als centres cívics, mercats i equipaments públics, o per via telemàtica.

Paraules clau: