Back to top

El menjador social de Reus reorganitza i amplia el servei

S'han incorporat cuiners de suport, es reparteixen 200 carmanyoles diàries i s'ha tancat el servei presencial, entre altres noves mesures
menjador social

El menjador social de Reus ha reorganitzat i ampliat el servei des del passat 16 de març, per adaptar-se a l'emergència sanitària i a l'ordre de confinament.

L'Ajuntament es fa càrrec del cost econòmic que suposa aquesta adaptació a la nova situació i fer front a les noves necessitats que puguin sorgir en el futur.

Cuinera de suport

La regidoria de Benestar Social ha gestionat i finançat la contractació d'una cuinera de suport al cuiner habitual del menjador social, gestionat per Càritas Interparroquial.

Es tracta d'una treballadora de l'empresa de càtering per a col·lectivitats CuinaGestió que va començar a treballar el 23 de març.

A més, el menjador social també compta amb dos cuiners que s'han ofert voluntaris i que s'incorporen aquest dilluns 6 d'abril.

Es tracta dels cuiners del restaurant del Centre de Lectura i del Col·legi Pare Manyanet, que ara estan tancats.

200 carmanyoles diàries

L'Ajuntamet dona suport a l'ampliació del servei amb l'objectiu de facilitar que el menjador social pugui repartir unes 200 carmanyoles diàries, ja sigui al seu local situat als baixos del carrer de Francesc Bartrina o als domicilis de persones amb dificultats de mobilitat per causes personals o imposades per la situació de confinament.

Reorganització del servei

El menjador social ha reorganitzat el servei per tal de continuar atenent a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

Per això, d'acord amb les mesures genèriques per evitar la propagació del virus, el menjador social té tancat el servei presencial que oferia de dilluns a divendres.

A més, Protecció Civil vetlla per tal d'evitar aglomeracions al centre durant el repartiment i per què es compleixen les mesures genèriqu es de protecció per evitar contagi.

També, d'acord amb la situació actual de risc per a les persones més vulnerables, les persones voluntàries de més de 65 anys o amb malalties que es poden agreujar amb el virus s'han de quedar a casa.

Una mesura que ha tingut força incidència en l'organització d'aquest servei que compta amb moltes persones jubilades com a voluntàries.

Carmanyoles a domicili

Amb motiu del confinament, el menjador social ha doblat el nombre d'àpats a domicili que abans només rebien les persones en situació de vulnerabilitat que no es podien desplaçar al seu local.

Ara, està repartint porta a porta una cinquantena de carmanyoles diàries per evitar que gent gran o de risc s'exposi al perill d'haver de sortir al carrer.

Per realitzar aquest servei, el menjador social compta amb el suport del Taller Baix Camp que també distribueix les carmanyoles als domicilis.

Augment de les donacions d'aliments

Més d'una desena d'empreses i organitzacions s'han sumat aquestes darreres setmanes a les donacions habituals d'aliments que rep el menjador social: quatre restaurants, un hotel, una empresa de càtering, dos centres educatius, una empresa agrícola, dues empreses del sector alimentari molt conegudes a la ciutat, etc.

En molts casos, es tracta d'empreses que han hagut de tancar i per evitar el malbaratament alimentari, han decidit donar al menjador social aliments en perfecte estat que ara ja no poden utilitzar.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades