Back to top

Menys d'un mes per a l'estrena del Lleó petit

Un projecte que està en marxa des de l'agost de l'any passat per tal de fer realitat el somni de la canalla dels portadors del Lleó. Al taller, últims retocs per veure'l per Misericòrdia.
portadors lleó petit

El lleó gran es prepara per acollir el que serà el seu representant al seguici petit. Tots dos elements reposen per estar a punt per a la festa major al taller de l'escultor Manel Llauradó, qui ha fet realitat la figura del lleó petit.

El novell tindrà una actitud més jove i propera als més petits, però sense perdre l'essència del seu germà gran. La joiera Siat Sans ha ideat la corona, que també serà del mateix estil. Com element distintiu, tindrà una urpa, que presidirà el centre de l'esfera. També canviarà el color dels vidres.

Tots aquests elements s'han perfilat des de l'agost de l'any passat, amb un pressupost que s'ha enfilat fins els 15.000 euros. La Junta del Lleó de Reus encara és molt lluny d'aconseguir la totalitat d'aquesta xifra. El seu cap de colla, Josep Lluís Rius, afirma que "era un projecte que era dins el calaix, però la ciutadania reclamava el lleó petit. Hem cregut que aquest any havíem de fer-ho".

30 nens i nenes han estat els escollits per ser els portadors del lleó petit, després de ser seleccionats entre més de 200 peticions. Un element del seguici que desperta passions en els més petits.

El 22 de setembre és la data escollida per a l'estrena. Els seus futurs portadors se l'imaginen com un gran dia, i alguns, fins i tot, ja pensen en la possibilitat de fer el primer ball a plaça.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau: