Back to top

Menys intervencions de la Creu Roja aquest estiu a la Costa Daurada

Cap dels morts comptabilitzats al territori s'han ofegat en platges vigilades pels socorristes d'aquesta organització.

Anar a la platja és una de les activitats estrella de l'estiu, però la poca afluència del turisme internacional fa que enguany aquestes estiguin menys massificades.

La calma de la mar també ha afavorit que la temporada estival sigui, de moment, tranquil•la pels socorristes de la Creu Roja.

Així ho ha afirmat Nacho Cancio, coordinador del servei de vigilància, salvament i socorrisme de la Creu Roja a les platges de Tarragona. 

"Hem intervingut aproximadament uns 500 cops, una xifra d'assistències sanitàries menor a la d'altres anys".

Pel que fa al nombre de morts, les que s'han comptabilitzat a la Costa Daurada no han estat en horari de vigilància. En total, 20 persones han perdut aquest 2020 la vida a les platges catalanes.

L'aforament i la distància de seguretat a la platja, la gran novetat de la COVID-19

Segons Cancio, "la gran majoria de banyistes respecten la distància de seguretat entre les tovalloles i fan ús de la mascareta per accedir a la platja o per passejar per la vora de la mar".

A més a més, s'han millorat els protocols de seguretat entre els socorristes, ja que enguany aquests utilitzen una ronyonera individual amb guants, mascareta, bates impermeables i ulleres.

Els socorristes poden exercir sense estar inscrits al registre ROPEC

Un dels temes que ha generat més debat en els últims anys entre el col•lectiu ha estat el de la regularització de les llicències.

Per tal que un socorrista pugui oferir serveis a una platja, s'ha d'inscriure a un registre conegut com el Registro Oficial de Profesionales del Deporte de Cataluña (ROPEC). 

Tot i així, i sent el salvament una feina de temporada, només amb aquest registre no es cobreixen totes les places disponibles, i és per aquest motiu que la Generalitat de Catalunya ha establert una moratòria a les empreses per poder contractar sense estar-hi inscrit fins al dia 30 de setembre de 2020. Si mes no, per poder treballar a la Creu Roja, cal constar-hi.

Paraules clau:

Notícies relacionades