Back to top

Mercadona compra el solar de La Sedera per posar-hi un super

L'empresa valenciana hi ubicarà un nou establiment, que podria suposar el tancament de dos altres locals a la zona. Els veïns del barri Monestir es mostren a favor de la proposta, sempre que el projecte urbanístic no suposi un impacte per la zona.
Mercadona compra La Sedera

La cadena de supermercats Mercadona ha comprat, finalment, el solar de La Sedera. Segons ha avançat Tarragonadigital i ha pogut confirmar Canal Reus, l'empresa valenciana ha adquirit el terreny d'ús comercial propietat de Solvia i pel qual ja fa més d'un any que va mostrar interès. Els veïns del barri Monestir, on està ubicat el solar, es mostraven reticents respecte quin seria el seu impacte al passeig Misericòrdia i com es gestionaria l'afluència de cotxes. Tot i això, afirmen que si el projecte urbanístic, que encara no s'ha detallat, els convenç, estaran d'acord amb la proposta. "Si el projecte de circulació no ens agrada, ens manifestarem en contra, però si ens agrada, nosaltres ja vam votar a favor", explica el president de l'Associació de Veïns Monestir, Alfons Berbel.

Des del seu enderrocament el maig de 2016, La Sedera ha portat a polèmiques i desacords entre veïns. D'una banda, el barri Monestir va votar en assemblea acceptar el supermercat. D'altra banda, però, alguns residents s'hi oposaven rotundament. Veïns d'altres barris propers van crear una plataforma per rebutjar l'entrada de Mercadona i van portar el tema al ple municipal, demanant l'expropiació del Solar, que finalment es va rebutjar. Tot i això, els veïns de Monestir reivindiquen que és una decisió que l'ha de prendre el barri. "Pels veïns que vivim allà és beneficiari, no com si hi construïssin pisos. Lògicament, som nosaltres els qui ho hem de decidir i no residents d'altres barris de Reus", afegeix Berbel.

Els veïns temen que l'obertura d'aquest establiment pugui suposar el tancament de dos altres locals propers: el del carrer de l'Alcalde Joan Bertran i el de l'avinguda de La Salle.

Paraules clau: