Back to top

Merche Dalmau, una pionera de la vinicultura

L'any 2017 es va convertir en la primera dona propietària d'un celler que servia un dels seus vins al sopar dels Premis Nobel.
Merche Dalmau, propietària del celler Clos Galena

L'empresària i propietària del celler Clos Galena, Merche Dalmau, s'ha convertit en un autèntic referent de la vinicultura. De fet, ara fa dos anys, un dels seus vins, el Formiga de Vellut, es va servir durant el sopar dels Premis Nobel.

D'aquesta manera, i per primera vegada en més de 100 anys d'història, un vi del Priorat i, a més a més, capitanejat per una dona va estar present a la 'taula més intel·lectual del planeta'.

Per aquest motiu, Dalmau no dubta en assegurar que el món del vi continua sent un món d'homes. Inclús assegura que alguns proveïdors encara se sorprenen en veure que ella és la propietària del celler.

D'altra banda, Dalmau també comenta que la cultura del vi guanya cada vegada més adeptes, i que aquest, cada vegada són més joves. Per aquest motiu, des del celler Clos Galena ja han creat una nova marca, justament, per atraure aquest públic més jove.

Paraules clau: