Back to top

Més de 250 persones es manifesten a Reus contra el 12-O

Un grup de persones s'han manifestat a la plaça del Mercadal per mostrar el seu rebuig contra la celebració del dia de la Hispanitat. Una concentració organitzada per la CUP de Reus, amb el suport dels CDRs, l'ANC i Òmnium, on també hi han participat els Avis i Àvies per la llibertat, que com cada matí s'han reunit per reclamar la llibertat dels polítics empresonats i exiliats.
Més de 250 persones es manifesten a Reus contra el 12-O

La plaça del Mercadal s'ha tornat a omplir de color groc. Aquesta vegada però per denunciar que el 12 d'octubre, dia de la Hispanitat, sigui festiu a Catalunya. Un acte que ha estat organitzat per la CUP de Reus, els quals critiquen que se celebri un dia en què es commemora la colonització d'Amèrica Llatina.

Segons Mariona Quadrada, regidora de la CUP a l'Ajuntament de Reus, es tracta d'un acte en què "senzillament, tothom pogués expressar el seu rebuig a aquest dia 12 d'octubre, en què Catalunya no té res a celebrar, en què el que se celebra per part de l'estat espanyol arriba a anomenar-se el 'Dia de la Raza', en què es fan desfilades militars i en què se celebra la colonització d'Amèrica Llatina".

Sota el lema 'Hispanitat és genocidi. Res a celebrar', més de 250 persones s'han manifestat a la plaça del Mercadal. Un grup format, majoritàriament, pels Avis i Àvies per la llibertat, els quals es manifesten tots els dies feiners i per a ells el 12 d'octubre també ho és, tal com assegura Agustí Dosaiguas, un dels portaveus del col·lectiu.

Unes manifestacions que no s'aturen, ja que aquest dimarts 16 d'octubre també s'han organitzat una sèrie d'actes en record a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, els quals farà 1 any que es troben empresonats a Soto del Real, acusats d'un delicte de sedició per les concentracions del passat 20 de setembre del 2017 davant la seu de la conselleria d'Economia.

Paraules clau: