Back to top

Més de mil famílies demanen ajut econòmic per pagar la llum, el gas i l'aigua

La Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus ha rebut durant aquest 2018 més de 1.000 sol·licituds de subvencions per poder fer front a la pobresa energètica. Uns ajuts que atorga el consistori a aquelles famílies que es troben en situació de necessitat socioeconòmica per atendre a les despeses d'electricitat i gas.
Reus rep més de mil sol•licituds de subvencions per poder pagar la factura de la llum, gas i aigua

Aquest és un dels tallers d'estalvi energètic que la Regidoria de Benestar Social ha portat a terme des del 2014 per tal de disminuir el consum i la despesa energètica d'aquelles famílies amb problemes socioeconòmics. I és que només durant aquest 2018, Reus ha rebut un total de 1.170 sol·licituds de subvencions per poder fer front a la pobresa energètica. Una problemàtica que des de l'Ajuntament no només ho intenten resoldre a través d'ajuts econòmics, sinó també a través de tallers informatius. I és que una de les grans problemàtiques amb què es troben és mala contractació de l'energia, tal com explica la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella.

Per aquest motiu, el conjunt de tallers i assessoraments individualitzats són clau per reduïr aquest percentatge. I és que de les més de 800 famílies que han estat assessorades, més del 90% tenien mal contractat el serveu elèctric.

No obstant això, un dels aspectes que més destaca la regidoria és que d'aquestes 800 famílies, més del 60% haurien de sol·licitar el bo social. Una mesura que posa l'estat espanyol amb les companyies energètiques, per tal que les famílies es puguin estalviar d'un 25% a un 40% de la factura. Per aquest motiu, des del consistori fan una crida a la ciutadania perquè miri si té dret a aquest bo social. I és que el termini per demanar-ho, finalitza aquest mes de desembre.

Paraules clau: