Back to top

Un mes sense morts per COVID al Baix Camp

Segons el portal dadesCOVID.cat, des del 9 d'octubre no perd ningú la vida per culpa de la pandèmia a la comarca. En els darrers set dies, de fet, no s'ha registrat cap defunció al Camp de Tarragona.

En els darrers 30 dies no ha perdut la vida cap persona per culpa de la COVID al Baix Camp. La dada és molt destacable i explica, en part, en quin punt ens trobem a l'hora de valorar la pandèmia. I és que hi ha hagut un increment de casos en les darreres setmanes, però per contra, els ingressos hospitalaris no han crescut. De fet, des de fa un mes que a l'Hospital Sant Joan de Reus no hi ha més de tres ingressats per COVID. Les dades havien estat per sobre de la seixantena en alguns moments de la pandèmia. 

El retorn de l'oci nocturn

Així doncs, un mes sense cap defunció a la comarca. I és interessant aquesta dada perquè fa precisament un mes que va reobrir l'oci nocturn i des d'aleshores les restriccions s'han aixecat pràcticament totes a excepció de la mascareta en espais interiors. L'oci nocturn va ser el darrer en obrir perquè és on es considerava que podria córrer el virus amb més facilitat. Doncs bé, les dades apunten al fet que sí que hi ha aquest increment de casos, res destacat, però com diem, les afectacions d'aquests contagis són molt lleus. I això s'explica per la gran quantitat de vacunats a casa nostra i també pel fet que a les discoteques es demana el passaport sanitari per poder accedir-hi.

Dades Reus 09/11

El mapa ara mateix de la COVID a Catalunya és aquest: Un índex de rebrot que va oscil·lant, però que es troba, pràcticament arreu, per sota dels 100 punts. Durant la cinquena onada, a Reus, per exemple, es va arribar a 2.500, una autèntica barbaritat. L'Rt, la velocitat de transmissió del virus fluctua més amunt. Es troba per sobre de l'1 excepte a Cambrils, on les dades són molt bones. També és cert que, com hem anat repetint durant els darrers mesos, els experts asseguren que amb registres tan baixos, un lleuger increment fa incrementar ràpidament aquest factor. 

Paraules clau:

Notícies relacionades