Back to top

Més proximitat i participació en els nous Pressupostos Participatius 2019

Superar l'escletxa digital, augmentar la proximitat, organitzar tallers de participació ciutadana i ampliar el nombre de participants són les 4 gran novetats que l'Ajuntament de Reus ha presentat en el nou procés de Pressupostos Participatius. Unes novetats orientades a millorar i a facilitar la participació dels reusencs en la presa de decisions que afecten la ciutat.
Més proximitat i participació en el nou procés de Pressupostos Participatius

Aconseguir que tots els reusencs i les reusenques tinguin la possibilitat de dir la seva. Aquest ha estat  l'objectiu principal a l'hora d'elaborar els Pressupostos Participatius de cara a l'exercici del 2019. Un document que enguany inclou 4 grans novetats, entre les que destaca la superació de l'escletxa digital, perquè tothom, tinguin o no accés a Internet pugui participar-hi.

"Perquè ningú pugi quedar-se a fora de presentar una proposta, hi haurà una via en paral·lel amb paper" en que es distribuiran unes "butlletes, amb les quals qualsevol persona podrà identificar-se i descriure la proposta", explica la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores.

Una altra de les novetat és acostar la participació a la ciutadania i arribar, per tant, a tots aquells sectors més allunyats. A més a més, s'organitzaran una sèrie de tallers de participació ciutadana, per tal de construir col·lectivament propostes de ciutat.

"Volem contribuir a allò que s'anomena habitualment intel·ligència col·lectiva", comenta Flores. "Si ho penses tu és una idea bona, si ho pensem entre dos persones segur que el resultat serà molt més positiu i molt més ampli". "En aquest sentit, organitzarem 2 tallers de participació ciutadana els dies 10 i 20 d'octubre al centre cívic del Carme".

Finalment, també s'ha ampliat el nombre de participants a aquells joves major de 14 anys que estiguin empadronats a Reus abans de l'1 de setembre del 2018. Una segona edició dels Pressupostos Participatius que disposa d'un total de 750.000 euros.

Paraules clau: