Back to top

Més trucades als usuaris de la Creu Roja davant l'onada de calor

La Creu Roja ha intensificat les trucades a gent gran i col·lectius vulnerables per facilitar-los consells bàsics per protegir-se de la calor

El 16 de maig, la Creu Roja de Tarragona va engegar la campanya preventiva d'onada de calor per fer front a les altes temperatures. Degut a l'onada de calor que estem vivint aquests últims dies, la Creu Roja ha reforçat la campanya potenciant el seguiment telefònic dels usuaris de la Creu Roja i s'han intensificat les trucades a col·lectius vulnerables com gent gran, persones amb autonomia limitada o amb addiccions i persones amb malalties cròniques.

A través d'una conversa de pocs minuts, els voluntaris de l'entitat proporcionen consells bàsics i recomanacions molt importants per evitar els efectes de la calor, fer-ne seguiment i detectar-ne necessitats.

Consells per afrontar l'onada de calor


Mantenir el cos fresc i hidratat, evitar sortir durant els moments més calorosos del dia i mantenir la llar fresca, prendre dutxes o banys freds i evitar les begudes alcohòliques o amb cafeïna són algunes de les recomanacions que s'ofereixen, i la resposta dels usuaris és sempre molt positiva.

Des que es va iniciar la campanya, la Creu Roja ha realitzat més de 3.900 trucades. Aproximadament, cada voluntari pot arribar a fer entre 50 i 60 trucades al dia.

La Creu Roja, a més, complementa la campanya preventiva d'onada de calor amb missatges de sensibilització i prevenció a la població general a través de les seves xarxes socials i dels punts de socorrisme de les platges.

Paraules clau:

Notícies relacionades