Back to top

Mindfulness, l'alternativa a la meditació tradicional

La meditació 'Mindfulness' s'està posant de moda a Reus. I és que últimament, s'han obert diversos centres on es practica aquesta modalitat de la meditació. Posar l'atenció en el moment present i en els nostres sentits és la base del Mindfulness. La reducció de l'estrès i l'ansietat és un dels seus beneficis, juntament amb la millora de les funcions cognitives.
Sessió de mindfulness

Respirar profundament, reconèixer les nostres emocions i posar l'atenció en el moment present. Aquesta és la base del Mindfulness, que també es pot traduir com a 'consciència plena'. Una pràctica amb origens budistes que des de fa un temps, s'està posant de moda a la nostra societat.

Aquesta modalitat de la meditació tradicional ha estat estudiada científicament i els beneficis que aporta a la nostra salut són ben diversos.

"Els estudis demostren que beneficia el sistema immunològic i les funcions cognitives com ara posar més atenció o millorar la memòria. Sabem que la pràctica continuada produeix canvis en l'estructura del cervell", explica la psicòloga i instructora mindfulness, Coia Borràs.

A banda de totes aquestes millores, s'ha provat científicament que el 'mindfulness' redueix l'estrès i l'ansietat. Dues problemàtiques cada dia més presents a la societat.

Actualment, aquesta tècnica no només s'utilitza per l'àmbit personal sinó que en els últims anys, s'ha desplaçat en l'àmbit educatiu i laboral.

El curs té una duració de 8 setmanes amb sessions d'aproximadament dues hores. La pràctica diària del Mindfulness és la que assegura l'èxit d'aquesta meditació.

Paraules clau: