Back to top

Mor Jaume Amenós, l'ànima creativa del Bravium

Reus s'ha despertat coneixent un fet lamentable: ha mort Jaume Amenós, president del Bravium Teatre, actor i reusenc apassionat i activista cultural estimat per la ciutat que el va veure néixer fa 71 anys. Feia molts mesos que Amenós lluitava contra un càncer i, fins al darrer moment, va mantenir una presència d'ànim envejable i, fins i tot, va ser capaç de fer riure aquells que van visitar-lo a l'hospital.

Canal Reus TV emet un programa especial d'homenatge avui divendres a les 22h i demà dissabte a les 13h.

Nascut l'any 1943, Amenós va iniciar-se en el món del teatre ja des de ben petit. Durant tota la seva vida, va col·laborar incansablement en multitud d'activitats ciutadanes. Això li va valdre diversos reconeixements: l'any 2013, va rebre el Tro de Festa Major i el d'Imprescindible de Reus, que va recollir durant la gala celebrada al Teatre Fortuny. En la passada Festa Major de Sant Pere, Jaume Amenós va ser l'encarregat de llegir el pregó i d'encendre la Tronada. L'Ajuntament de Reus li ha atorgat, aquest matí, la Medalla de la Ciutat a títol pòstum.

Van ser moltes les col·laboracions de Jaume Amenós amb Canal Reus TV. Mai va tenir un no per resposta a les nostres peticions. Per això, en aquest dia tan trist, tot l'equip de Canal Reus Televisió volem expresar el nostre condol a aquells que, com nosaltres, van apreciar-lo i estimar-lo. Gràcies per tot, Jaume. Descansa en pau.

A nivell institucional, l'ajuntament de Reus ha decidit atorgar la Medalla de la Ciutat a títol pòstum a Jaume Amenós. De la mateixa manera el Ple Municipal ha expressat aquest divendres el seu condol amb un minut de silenci.
La relació entre Canal Reus TV i Amenós va ser des d'un principi molt estreta, sempre va col·laborar en tot allò que li vam proposar. Per això li retem un homenatge repassant alguns dels seus moments més emblemàtics que aquesta casa ha recollit.