Back to top

Noemí Llauradó defensa que Reus necessita un impuls republicà

La candidata d'ERC a l'alcaldia proposa les bases d'un nou model de Reus, basat en la construcció democràtica, l'educació, la cultura, l'entorn i l'atenció a les persones.
La candidata d'ERC a l'alcaldia proposa les bases d'un nou model de Reus, basat en la construcció democràtica, l'educació, la cultura, l'entorn i l'atenció a les persones.

Més d'un centenar de persones han aplaudit la candidata d'Esquerra Republicana a l'alcaldia, Noemí Llauradó, aquest divendres al vespre a l'Orfeó Reusenc. L'actual regidora ha defensat que 'Reus necessita un impuls republicà i un nou projecte', i que vol que es construeixi a partir de les propostes ciutadanes i basant-se en el diàleg.

Llauradó ha presentat les bases de la seva candidatura a l'alcaldia, que es basa en cinc focus de treball: la construcció democràtica, per tal de cohesionar la societat i incloure-hi les minories, la revitalització de l'educació i els docents, la recuperació del potencial cultural amb talent local, la creació d'una estratègia de futur quant a l'entorn i l'atenció a les persones, fiscalitzant progressivament tots els individus i condicions. En referència a la qüestió republicana, Noemí Llauradó ha reconegut que "sempre hem estat on s'ha d'estar i ens hem mantingut compromesos amb la república", i ha afegit que el seu objectiu és "continuar dibuixant el Reus republicà i el Reus de la república".

La candidata també ha recalcat la importància d'establir un pla d'acció municipal que permeti saber cap on va la ciutat, així com la intenció d'"iniciar un cicle que planifiqui els reptes de futur". "Cal una estratègia visionària per defugir de la dispersitat d'iniciatives", ha afegit.

L'acte de presentació de candidatura també ha comptat amb la intervenció del llicenciat en Ciències Econòmiques, Josep M. Arauzo, i amb un vídeo de Marta Rovira enviat des de l'exili.

Paraules clau: