Back to top

Nou pla de mobilitat europea per a joves a Reus

La Cambra de Comerç de Reus s'ha sumat a una nova iniciativa de mobilitat internacional per a joves. L'objectiu del projecte és obrir les portes laborals als joves i fomentar la internacionalització del seu currículum. Aquest és un projecte pioner del Consejo de Cambras al que la ciutat de Reus s'ha inscrit aquest curs.
L'objectiu del projecte és obrir les portes laborals als joves i fomentar la internacionalització del seu currículum

Internacionalitzar l'experiència laboral i trencar fronteres. Aquest és l'objectiu de la nova iniciativa de mobilitat a la qual s'ha sumat aquest curs la Cambra de Comerç de Reus i que donarà l'oportunitat a fins una quarantena de joves d'ampliar els seus fronts laborals a l'estranger. Aquesta iniciativa, que només adopten tres cambres a Catalunya, oferirà un suport econòmic per col·laborar en l'estada laboral al país d'acollida. El conveni constarà de dues mobilitats, una pels estudiants que vagin a fer pràctiques, que rebrien una subvenció de sis-cents cinquanta euros i el desplaçament, i l'altra pels qui vagin a treballar amb un contracte laboral, que només optarien a l'ingrés del desplaçament, tal i com ha explicat el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà.

Aquest projecte se suma a altres mobilitats que ja funcionen a la ciutat, com el programa Erasmus +, que a hores d'ara mou una trentena d'estudiants en pràctiques de cicles formatius cap a l'estranger. "Amb aquest nou projecte, no només els nostres estudiants tindran la possibilitat de marxar a l'estranger sinó que optaran a la beca tots els joves de la ciutat i comarca", ha dit la cap d'estudis de l'Institut Baix Camp de Reus, Dolors Calabuig.

La Cambra de Reus s'encarregarà de fer una selecció entre tots els candidats, que participaran a un curs preparatori de cinquanta hores sobre l'idioma i competències europees abans de fer l'estada. Per donar a conèixer aquest programa, la Cambra de Reus organitza aquest dijous la Fira de l'Ocupació a l'Espai Llotja, que té com a base relacionar els joves de la ciutat amb el teixit empresarial i captar candidats per sumar-se a aquest nou projecte internacional. Durant tota la jornada, l'espai acollirà stands d'empreses, tallers i ponències que recolliran el testimoniatge de joves emprenedors que van marxar a l'estranger per ampliar fronts laborals.

Paraules clau: