Back to top

Nova protesta en defensa de l'aigua del Siurana

L'entitat ecologista Gepec i la plataforma Volem lo riu Siurana viu han aglutinat aquest matí prop d'una cinquantena de persones en mostra de proptesta pels trasvasaments del Pantà de Siurana.
Nova protesta en defensa de l'aigua del Siurana

Fins el proper 3 de juliol s'està duent a terme un dels transvasaments previstos per aquest estiu des del Pantà de Siurana a l'embassament de Riudecanyes. Un fet que les entitats ecologistes, Gepec i la Plataforma Volem lo riu Siurana Viu veuen en molts mals ulls. És per això que han organitzat actes reivindicatius i simbòlics per tal de fer notar el seu desacord, En aquesta ocasió, els participants han agafat aigua de la sud on es traspassa cap a l'embassament del Baix Camp, i l'han tirada al riu, pràcticament sec. Tot i ser un acte pacífic i familiar, Els mossos d'esquadra s'han personificat a l'indret.

Santi Borràs és membre de la Gepec i de la plataforma Volem Lo Riu Siurana Viu i explica que "és un acte per conscienciar sobretot a la gent del Priorat sobre com anirà aquest transvasament. Van obrir dimarts i el transvasament dura fins dimarts vinent, s'emportaran 1.000 metres cúbics. D'aquesta manera podem explicar a la gent i ells mateixos poden veure com funciona aquesta acció de traspàs. A banda també és un acte de protesta i per reivindicar".

Durant 7 dies s'estaran traspassant prop de 2.000 litres d'aigua per segon d'una infraestructura a l'altre i no és l'únic transvasament previst per aquest estiu, el proper mes de juliol n'hi ha previst un altre per emportar-se un milió de metres cúbics més, una quantitat que, segons els ecologistes deixarà el pantà de Siurana sense aigua.

Borràs ha afegit que "El Pantà de Siurana dilluns estava a gairebé el 32% de la seva capacitat i dimarts va començar el transvasament s'emporten 1000 de metre cúbics ara al juny, i al juliol se n'emportaran mil més. No volem que s'emportin l'aigua del Priorat per usos que no estan autoritzats i són fraudulents. Ho hem denunciat a l'ACA. Saben perfectament el que està passant i l'ACA s'està amagant i és un frau de llei molt seriós. Estan deixant el Priorat sec".

Paraules clau:

Notícies relacionades