Back to top

Un núvol impedeix la tradicional escena del solstici d'hivern a la Prioral

Aquest any el sol no ha travessat amb claredat els finestrals de la Prioral de Sant Pere. Tot i el cel serè d'aquest dissabte al matí, un núvol atzarós ha impedit a desenes de reusencs presenciar la tradicional escena que dona inici a l'hivern.
Solstici d'hivern des del carrer del Vidre

Només es produeix un cop a l'any, el dia 21 de desembre coincidint amb el solstici d'hivern. Aquest dissabte, el carrer del Vidre s'ha omplert de desenes de curiosos que volien veure l'escena del sol travessant la Prioral de Sant Pere. Un núvol inesperat, però, ha deixat els espectadors desconcertats, quan la llum solar s'ha esbargit per tota la superfície de la nuvolada.

Aquest fet es dona per una casuística meteorològica, i és que el sol avança més baix a l'horitzó en l'angle exacte perquè l'astre rei aparegui pel mig dels finestrals de l'església. L'any passat el consistori va inaugurar una placa que commemora aquesta escena tan peculiar, de la qual es desconeix si va ser voluntat dels constructors de la Prioral o és fruit de la casualitat.

Tot i no haver obtingut la fotografia que buscaven, els assistents han pogut completar la segona part de la tradició com cada any: començar l'hivern amb un esmorzar de coca i moscatell. 

Paraules clau:

Notícies relacionades