Back to top

Les obres del Mercat Central estaran enllestides al març

Una reforma que s'ha impulsat amb la voluntat de millorar l'accés principal a l'edifici i la seva eficiència energètica, entre d'altres.

Aquest pròxim mes de març s'han de donar per finalitzades les obres que s'estan duent a terme per millorar l'accés principal al Mercat Central. Uns treballs que van començar el passat mes de setembre i que, segons el previst i tal com avancen, no haurien de durar més de mig any, i per tant haurien de quedar enllestits aquest pròxim mes.

De fet, les principals reformes, com són les escales i la rampa per a persones de mobilitat reduïda a l'entrada del carrer Sant Joan o la pèrgola que cobrirà la terrassa, ja estan pràcticament enllestides, a falta dels últims detalls. Just en aquesta terrassa, que serà una espècie de plaça elevada, és on se situarà la cafeteria i la zona de restauració, que volen donar un impuls al mercat en horaris de menor activitat i integrar-lo amb el seu entorn.

Aquestes mateixes obres, que s'estan fent sense alterar l'activitat habitual del mercat, permetran que els clients es moguin entre la zona de venda en format d'autoservei, que estarà a l'interior amb la zona de degustació i cafeteria.

Pel que fa al gastromercat, encara no es coneix com serà el seu funcionament, tot i que s'ha de definir en les pròximes setmanes. Un espai que ocuparà el supermercat Veritas i que ha de generar una desena de llocs de feina.

Aquestes reformes, que compten amb un pressupost d'un milió i mig d'euros, també s'han plantejat impulsant un compromís més sostenible i tindran una unificació en la seva climatització, millorant així l'eficiència energètica de l'edifici.

Les antigues pèrgoles s'utilitzaran per fer un refugi climàtic

Pel que fa a les pèrgoles que sempre hi ha hagut a l'entrada del Mercat del carrer Sant Joan, s'estan reutilitzant i s'està redactant un projecte més ampli perquè puguin fer-se servir com un refugi climàtic en un futur. Aquest projecte està previst que es presenti pròximament.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades