Back to top

Oposició de la Facultat d'Economia de la URV al pas soterrat de Bellissens

La comunitat educativa creu que aquest apartat del projecte desvirtuarà el campus.

La reunió entre ADIF, Generalitat i Ajuntament de Reus del passat mes de febrer permetia concretar que l'estació de trens Reus-Bellissens seria una realitat el 2025. Amb un pressupost d'11 milions d'euros, s'establia que el baixador, l'estació en si, aniria a càrrec de l'Estat i el pas soterrat l'assumiria el consistori reusenc.

El pas ha de connectar per sota les vies el barri de Mas Iglesias amb la Facultat d'Economia i Empresa de la URV. Una comunitat educativa que, precisament, obre els braços a l'arribada de l'estació, malgrat que és conscient que aquesta ocasionarà certs problemes, per exemple, pel que fa a l'aparcament. 

Ara bé, des del deganat d'aquesta facultat hi ha una oposició ferma al pas soterrat. Asseguren haver fet arribar la seva disconformitat a l'Ajuntament de Reus, com també manté l'esperança que la comunitat universitària sigui escoltada i el projecte del pas soterrat canviï.

Des de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la mateixa URV, que també es troba a tocar d'aquesta futura estació, entenen que l'equipament serà clau per la integració d'aquesta zona educativa amb la ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades