Back to top

El Parc Natural del Montsant també es desconfina

En les diferents fases s'han establerts mesures diferents per als visitants i en aquest tercer escenari de la desescalada ja han notat més afluència d'excursionistes i escaladors.
imatge de la Serra del Montsant

La Serra del Montsant, igual que tots els Parcs Naturals de Catalunya, s'han dotat d'unes mesures específiques per aquests espais com a restriccions per la Covid-19.

En aquesta fase 3, ja es permet l'entrada a grups de fins a 30 persones i sense franges horàries, a diferència dels altres escenaris de la desescalada on, per exemple només es permetia l'accés a persones federades o vilatants del mateix municipi d'accés al Montsant. Per altra banda, amb  aquesta tercera fase també es permeten els desplaçaments entre les regions sanitàries del Camp de Tarragon i Terres de l'Ebre, fet que des del parc ja han notat més afluència de visites.

David Iturria, director del Parc Natural del Montsant, explica que "amb la tercera fase que ja pot venir gent d'altres regions sanitàries.  hem trobat algun punt, com per exemple al Toll de l'Ou que en algun dia concret, sí que hem notat una massificació de gent que ens va cridar una mica l'atenció". Seu del Parc Natural del Montsant

El Parc Natural del Montsant va rebre durant l'any passat més de 160.000 visites

Parc Natural del Montsant va rebre durant l'any passat prop de 166.000 visites on l'escalada i el senderisme en són els atractius principals i representen més del 50% de les activitats que es realitzen en aquest espai. De fet, les restriccions per als escaladors han portat molta confusió entre els professionals relacionats amb aquestes activitats, on inclús algunes de les mesures del desconfinament han canviat enmig d'alguna de les fases.

imatge del Parc Natural del Montsant

En aquest sentit, Jon Olivé, guarda del Refugi de la Morera de Montsant i guia de muntanya explica que "Ens ha sorprès moltíssim la manera en què s'ha gestionat els accessos de muntanya. Demanven activitat en solitari quan, en muntanya, un consell bàsic que sempre s'ha donat és que no facis esport en solitari" per altra banda  també apunta a un "caos de ordres i contraordres" fet que gran part dels agents de muntanya d'aquesta zona també es trobaven "desorientats".

Actualment les activitats amb guies de muntanya està permesa per un màxim de 20 persones i portant a terme una desinfecció del material. Per altra banda, a partir del 22 de juny s'entraria en la "nova normalitat", un escenari que ara per ara és totalment incert per als espais de muntanya.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades