Back to top

"Performance" per conscienciar sobre el risc de les nuclears

Amb motiu del sisè aniversari de l'accident nuclear de Fukushima, la plaça del Mercadal de Reus ha estat l'escenari d'una 'performance' reivindicativa impulsada per diversos grups ecologistes. En l'acte s'ha volgut conscienciar la població del perill que representen les Centrals Nuclears i s'ha criticat la gestió que en fa el Govern Espanyol.
protesta nuclear

Amb la representació d'un simulacre d'emergència nuclear a Reus, membres de la Xarxa de Sobirania Energètica, de Greenpeace i d'Ecologistes en Acció han volgut donar un toc d'alerta sobre el perill que suposa prolongar la vida de les centrals nuclears fins als 60 anys. A més, segons denuncia Eloi Nolla, portaveu de l'organització de l'acte, es tracta d'una "maniobra comercial" que permetrà que es cobrin indemnitzacions, a càrrec dels contribuents, quan les centrals es vegin obligades a tancar. Ja que, segons assegura Nolla, és inviable tecnològicament que una nuclear funcioni tants anys.

D'altra banda, els activistes han assenyalat que ha Catalunya només el 20% de l'electricitat prové d'energies renovables, i que la dependència nuclear és d'un 50%. Durant l'acte s'han repartit fulls informatius i s'han lliurat, simbòlicament, gots amb aigua radioactiva. La lectura del manifest, per part del cineasta tarragoní Jesú Monllaó, ha posat el punt i final a l'acte reivindicatiu.