Back to top

La planificació escolar torna al ple de Reus aquest divendres

Junts per Reus i la CUP presenten mocions en relació amb el tancament de línies educatives

La planificació escolar tornarà a protagonitzar el plenari de Reus aquest divendres. Tan Junts com la CUP hi presenten mocions en defensa de les línies escolars. Associacions de famílies i partits de l'oposició mantenen així el pols amb el govern municipal al qual responsabilitzen, com a mínim indirectament, de la decisió de tancar una línia a l'escola La Vitxeta, i li reclamen una postura més clara i contundent al respecte.

La CUP

La portaveu del grup municipal de la CUP, Mònica Pàmies, deixa clar que "ERC té la responsabilitat directa sobre el tancament de línies públiques". Pel que fa al PSC, etziba que "hi ha una acta d'una reunió amb el departament (d'Educació) del mes de novembre on s'aprova per unanimitat el tancament; hi havia present la regidora d'Educació i en cap moment va dir que no hi estava d'acord".

Junts

La mateixa defensa de l'escola pública fan des de Junts per Reus, que també reivindica el pes de l'escola concertada. La regidora Mariluz Caballero defensa "mantenir totes les línies educatives, tant a l'escola pública com a la concertada; volem que cada família pugui apostar pel projecte educatiu que cregui més adient per als seus fills". Aquesta llibertat d'elecció la volen garantir a través d'una nova zonificació escolar que ampliï el nombre de centres de referència. Una demanda que coincideix amb la de l'AMIPA de la Vitxeta.

El ple municipal d'aquest divendres també ha de servir per aprovar el següent tràmit necessari de cara a constituir una funerària mancomunada i per donar compte de la memòria de la Sindicatura Municipal de Greuges.

Paraules clau:

Notícies relacionades