Back to top

El ple municipal aprova la moció de la CUP per incrementar l'habitatge públic

La moció vol reactivar mesures per garantir l'habitatge a persones amb dificultats econòmiques. També s'ha aprovat la moció del PSC, que vol subvencionar la Inspecció Tècnica dels Edificis en cas de dificultats econòmiques.
També s'ha aprovat la moció del PSC

La CUP ha demanat al ple municipal d'aquest dilluns engegar un estudi per convertir el 30% dels immobles de nova construcció o rehabilitació en habitatge públic. Una moció que s'ha aprovat amb l'abstenció de Ciutadans. El grup municipal ha manifestat la seva preocupació per la manca d'habitatge públic a Reus, i ha parlat també de reprendre les sancions coercitives a les entitats bancàries que acumulen pisos buits i no compleixen amb la funció social. "Bankia té 272 pisos buits o en desús a la ciutat des de fa dos anys, CaixaBank en té 154, BBVA en té 132, Banc Sabadell, 119. Només he parlat de quatre bancs, una suma de gairebé 700 pisos buits des de fa més de dos anys", ha manifestat el regidor de la CUP a Reus, Edgar Fernández.

El grup cupaire també ha sol·licitat convocar urgentment la Comissió Especial d'Habitatge, una eina que no es convoca des de l'any passat i que el grup municipal considera que no s'utilitza adequadament. Des del govern s'ha reconegut l'escassetat d'habitatge públic a Reus, però han defensat que abans d'acumular més immobles calia aprendre a organitzar el que ja es té. "Si volem gestionar més habitatge públic, el que hem de fer és gestionar bé el que tenim. Ara que sabem fer-ho, podem fer els números per fer promocions noves", ha respost el regidor d'Urbanisme a l'Ajuntament de Reus, Marc Arza.

En la mateixa línia de l'habitatge, el PSC ha presentat una moció per rebaixar el cost de la inspecció tècnica d'edificis en casos de dificultat econòmica. Una petició que s'ha aprovat i vol aconseguir un cens dels habitatges més propensos a deficiències. Des de Ciutadans s'han abstingut a aquesta qüestió, defensant que el problema no és el cost tècnic, mentre que el PP s'hi ha mantingut a favor. "Ens consta que hi ha persones que ja tenen aquest problema i que no poden fer front a aquesta revisió que arriba als 300 euros", ha explicat el portaveu del PSC de l'Ajuntament de Reus, Andreu Martín. "Si la inspecció no és el problema, el conflicte és el que ve després", ha respost la regidora de Ciutadans a Reus, Pepa Labrador. El PP ha votat a favor de la moció encara que ha reconegut que "no tenim la capacitat per ajudar els edificis que necessiten restauració", en paraules de la regidora del PP a Reus, Dolors Compte.

Al plenari també s'han aprovat altres convenis, com l'ordenança de la tinença d'animals, la reducció del cànon pels paradistes del Mercat Central o l'aprovació del Pla de Salut per al període 2018-2022.

Paraules clau: