Back to top

Prades fa un viatge en el temps amb Els Tamborinos

L'Associació Els Tamborinos de Prades han dut terme la seva exposició anual de fotografies antigues del municipi. L'entitat fa 17 anys que recopila imatges entre els vilatans per crear un registre a la vegada que es mostren a tothom qui ho vulgui. Cada estiu escullen una temàtica diferent. Enguany s'han pogut veure instantànies de casaments, batejos i comunions.
Prades fa un viatge en el temps amb Els Tamborinos

Aquest és un recull de gairebé 500 fotografies antigues de pradencs i pradenques als seus casaments, batejos o comunions. És la mostra recopilada d'enguany per l'associació cultural Els Tamborinos de Prades, una exposició que munta l'entitat cada estiu escollint una temàtica diferent en cada edició. Els vilatans cedeixen les seves instantànies familiars compreses des dels orígens de la fotografia fins als anys 70. En aquesta edició, la imatge més antiga data del 1887 i en la mostra s'hi reflecteixen fins a 4 generacions familiars.

L'Associació Cultural Els Tamborinos fa 17 anys que realitzen aquesta tasca de recopilació fotogràfica. Després de les exposicions, totes les imatges es reprodueixen per formar part de l'arxiu a la biblioteca del municipi i després es tornen als seus propietaris. En tots aquests anys, l'entitat ha documentat més de 4.000 fotografies, recuperant d'aquesta manera la part més social de la memòria històrica de Prades.

La iniciativa es complementa amb una exposició permanent de fotografies d'habitants del poble on s'expliquen les seves històries i que estan situades en diversos carrers del municipi.

Paraules clau: