Back to top

Cambrils presenta uns pressupostos amb prop de 2 milions d'euros en inversions

Els comptes superen els 53 milions d'euros, cinc més que els del 2023

L'Ajuntament de Cambrils ha presentat, aquest set de març, els pressupostos per al 2024. Són de més de 53 milions d'euros, xifra que suposa un increment de 5 milions respecte als del 2023. Reflecteix l'increment de les ordenances fiscals, com l'obligació d'apujar el sou de la plantilla municipal.

L'alcalde, Alfredo Clua, els defineix com "els pressupostos del canvi". L'equip de govern treu pit, precisament, de l'increment del pressupost dedicat a les inversions. La partida passarà dels 171.000 euros del 2023 a 1.820.000 euros d'enguany, més de deu vegades més.

Entre aquesta pujada i els ajuts externs, com els Fons Next Generation o la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Cambrils es compromet a actuar en un ampli ventall d'àmbits. Un exemple és el Teatre Auditori, que s'ha de desencallar enguany amb una partida pròpia. Es preveu reformar el Mercat de la Vila i redactar el projecte del nou poliesportiu municipal, a més d'arreglar els pavellons actuals.

Es contemplen actuacions per ampliar els aparcaments dissuasius amb una partida de 150.000 euros que es vol executar abans de l'estiu. També s'ha d'actuar a la Rambla de Jaume I i a l'avinguda de l'Esport, on s'han de retirar les torres elèctriques. La Casa de la Festa, l'arranjament de carrers, l'habitatge social al Pinaret i l'assumpció del Festival Internacional de Música de Cambrils també tenen pes en els pressupostos.

Tot plegat s'ha presentat aquest dijous a la tarda, en una roda de premsa en la qual tots els membres de l'equip de govern que hi eren presents han volgut dir-hi la seva, arribant al punt d'explicar més contingut del que tenien previst inicialment.

Paraules clau: