Back to top

El procés dispara el nombre de socis de la banca ètica

El nombre de socis de la banca ètica s'ha disparat en els darrers mesos, arran de la situació política que es viu a Catalunya. Diverses entitats que promouen les finances ètiques i solidàries valoren aquest fet com a positiu.
El procés dispara el nombre de socis de la banca ètica.

El procés polític que s'ha viscut en els darrers mesos també ha propiciat un augment del nombre de socis d'entitats financeres ètiques i socials. Bona part de les entitats del tercer sector fa més de vint anys que es van posar en marxa i han vist com, poc a poc, part de la ciutadania ha apostat per un model econòmic més just. Conèixer realment com utilitzen els diners que diposites al teu banc és el principal motiu pel qual aquesta alternativa ha pres força.

La crisi i els escàndols financers de la darrera dècada també ha donat peu a aquesta presa de consciència. De fet, actualment, a tot Catalunya hi ha més d'un milió de persones que són usuàries de la banca ètica. La coordinador de FETS - Finançament ètic i solidari, Nina González, ha explicat que 'hem detectat com moltíssima gent, potser sense conèixer ben bé què és la banca ètica, però sí amb motiu que el seu banc hagi pres la decisió de canviar la seva seu social, han decidit conèixer la banca ètica. Això ha estat una oportunitat per arribar a moltes persones que segurament no hauríem arribat'.

Diverses entitats cooperatives s'encarreguen d'informar i facilitar que els ciutadans es passin a les entitats financeres ètiques. Aquestes han detectat que, de moment, el principal canvi s'ha donat a l'hora de consumir amb entitats energètiques que vetllen pel mediambient. El responsable de desenvolupament de Més Opcions, Jordi Morillas, ha detallat que 'ha interessat consumir energia amb aquelles entitats d'energies verdes i, després, sobretot el tema de les assegurances i el de la telefonia mòbil i internet'.

Les entitats esperen mantenir aquesta evolució del nombre de socis més enllà d'aquells adherits per motius derivats del procés sobiranista. És a dir, que els nous socis també persegueixin valors de transparència, comerç just i igualtat de gènere.

Subscriu-te a la newsletter diària

Política de privacitat de dades

Paraules clau: